Wij zoeken een Kerkelijk Werker

FUNCTIE-INFORMATIEGEGEVENS

Functienaam: Kerkelijk jeugdwerker (m/v)
Kerk: NGK Wezep, Noorderlicht
Salaris schaal: cfm SKW tabel 2023 kerkelijk werker
Opleiding: HBO (theologie , pastoraalwerker of vergelijkbaar)
Start werk: ZSM, ip vanaf 1 september 2023

Duur werkzaamheden: maximaal 28 uur per week, voor minimaal 1 jaar

Wie zijn wij?

Onze kerk in Wezep is sinds de jaren ’70 onstuimig gegroeid tot een huidig aantal van ruim 730 leden. Het merendeel van de gemeente is daardoor niet met familiebanden geworteld in Wezep. De gemeente had een kerkelijk werker en heeft 1 predikant. Onze gemeente wil de jeugd en het gezin veel aandacht geven. Daarom zijn we bezig om de lessen van ‘Samen Jong’ in onze gemeente te implementeren.

In onze gemeente hebben we zo’n 240 jongeren (van 0 tot 24 jaar). Het jeugdwerk wordt gecoördineerd door de jeugdraad die verantwoordelijk is voor onder meer kind in de eredienst (KIK: kind in kerk), jeugdverenigingen 12-18 jaar (Go4You) en 18+ .

Als kerkelijk werker zal jij een belangrijke schakel zijn tussen de jeugd onderling, de jeugdraad en ambtsdragers. Een aantal van jouw werkzaamheden zijn hieronder beschreven, maar daarnaast geven we ruimte aan eigen ideeën.

Wij zoeken iemand die…

…optrekt met jongeren vanaf 12 jaar. Dat doe je op georganiseerde momenten, maar ook daarbuiten. Vanuit de verbinding met de jeugd help jij mee met het vormgeven van ons jeugdwerk. Je bent ondernemend en kan inhoud geven aan het gesprek met jeugd en jeugdleiders. Hierbij werk je samen en stem je af met een gemotiveerde jeugdraad.

Daarnaast zien we een rol voor jou in het implementeren van nieuwe initiatieven. Hierbij heb je oog voor de hele gemeente en kan je op een constructieve manier samenwerken met alle betrokkenen, waaronder ambtsdragers en onze predikant.

Wat vragen we van jou?

We zijn op zoek naar een kerkelijk werker (m/v) die hart heeft voor jongeren en ook goed in staat is om een band met hen op te bouwen. We vragen van jou dat je van harte belijdend lid van de Nederlandse Gereformeerde Kerken bent en ernaar verlangt om het goede nieuws van de Bijbel op een eigentijdse manier door te geven aan jongeren.

Woorden die passen bij de kerkelijk werker die wij zoeken zijn: mensgericht, samenwerken, innovatief, flexibel, organisator.

Vereiste opleiding: HBO theologie, pastoraal werker of vergelijkbaar.

Ervaring als kerkelijk werker/jongerenwerker is zeer gewenst.

Wat bieden wij? 

We bieden je een uitdagende baan van 28 uur per week voor minimaal een jaar.

Je gaat onderdeel uitmaken van de jeugdraad en van een gemotiveerde groep jeugdwerkers. Binnen de jeugdraad zal aandacht zijn voor begeleiding en ondersteuning. In overleg bespreken we of ondersteuning op een andere manier wenselijk is.

Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met de optie om deze te verlengen. We hopen dat je de functie kunt vervullen per 1 september, gelijk met de start van het verenigingsseizoen. Onze gemeente hanteert de Arbeidsvoorwaardenregeling 2023 van Steunpunt Kerkenwerk (SKW).

Interesse?

Is dit de functie die helemaal bij je past? Twijfel dan niet en stuur je  vraag of sollicitatie voor 24 juni naar Jan Matthijs Hulsman.
Mail: janmatthijshulsman@hotmail.com. Bellen kan ook: 06 16490191