Podcast project

In deze driedelige podcast gaan verschillende gemeente leden met elkaar in gesprek.

Het thema is ‘Verwachtingen’, wat goed aansluit op de adventtijd.

Advent staat voor het uitkijken naar Kerst en het uitkijken naar de geboorte van Jezus. Tijdens het gesprek worden onder andere de volgende vragen beantwoord: Wat verwacht je van het leven? Kijk je uit naar God? Wat verwacht je eigenlijk van Hem?

In het gesprek delen drie gemeenteleden uit verschillende generaties hun ideeën en opvattingen met elkaar.

Hier is voor gekozen, omdat iedereen veel van elkaar kan leren. De jonge generatie is veel bezig met social media en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De midden generatie zit middenin het werkveld en de meeste hebben een eigen gezin. Zij zijn vaak druk en constant bezig. De oude generatie is vaak al met pensioen of zit in hun laatste werkjaren. Zij hebben veel levenservaring en hebben vergeleken met de rest veel vrije tijd. Iedereen vult zijn/haar vrije tijd op een andere manier in.

Dit is ook zo met het geloofsleven. Iedere generatie is opgevoed met een andere manier van geloven, een andere manier van geloof uitingen en maakt andere beslissingen. Daarnaast heeft elk individu een persoonlijke relatie met God, dit hangt niet af van leeftijd of generatie. Iedereen maakt daar andere dingen mee en ziet God op een specifieke manier. Ondanks alle verschillende levens, heeft iedereen wat met elkaar gemeen: God.

De combinatie van deze twee onderdelen komt terug in de podcast. De vragen zijn voor een deel geloofsgericht en een deel levensgericht. Bij elke vraag komt er een stukje eigen ervaring bij kijken, maar is ook te zien hoe de generatie er tegen aankijkt. Het delen van ideeën en ervaringen laat een deel van iemands leven zien en daar kan veel van geleerd worden.

Podcast 1

In deze podcast hoor je Alexander Bosma praten met Fred Westerman en Yarno Kuipers

Podcast 2

In deze podcast hoor je Leonie Schreurs praten met Corrie Bakker, Mario Dam en Jan-Mathijs Hulsman